7 May 2015

2 Yaş Sendromlu Yazılar



2 yaş inatlaşmaları
 2 yaşına iyi güzel sakin girdik maşallah derken 2 haftadır çocuğumun ayarları bozuldu.

 Çıkardığı krizleri yazacağım ki ileride okusun görsün kendini :)

 Çocukla avm lere gitmeye karşı olsam da akşam arkadaşla aldık çocukları gittik büyükleri soktuk oyun alanına bizde 1 saat dolanırız dedik. Ela nasılsa gezmeyi seviyor sorun da çıkarmıyor, elimizi de bırakmıyor, bir şeyi tutturursa watsons a girip bir ruj sürdük mü gıkı çıkmıyor(du).

 Mickey mouse uçan balonunu verdik eline çok sevindi hem oynar hem dolaşır dedik.

 Ama kazın ayağı akşam öyle olmadı. Benim sakin sakin yürüyen kızım sanki haftalardır eve kapatılmış gibi avm içinde koşmaya başladı. Normalde korkar asla bensiz ilerlemez ama ipten kopmuş gibi koşmasına şaşkın şaşkın bakakaldım. Meğer bu daha başlangıçmış.

 Benim en iyi alışveriş arkadaşım olacak dediğim küçük hatun en son koton mağazalarında takmış takıştırmış mağazadan kaçmaya çalışıyordu. Üstündeki leri aldık kıyamet koptu. Direk kendini yere atmalar başladı. Yürüyen merdivenlere tırmanmalar falan noluyoruz ya dedirtti bana.

 En son lcw mağazasında kabinler arası koştururken yere yapışmasıyla bizim 1 saatlik mağaza turumuz 2 mağaza gezerek son buldu. Tabii arabaya gidene kadar oyuncak mağazalarının içine koşmalarını, çığlıklarını, banane triplerini saymıyorum.

 Neyse ki Yağız hiç arıza çıkarmadı eve gidince alnından öptüm ergen çocuğumu.

Eve geldik kafasında azıcık bir çizik olan Ela hanım hiç abartısız 45dk sakinlemeden kafam acıyor diye ağladı. Hayır anlamadığım düştükten sonra oyuncakcıya girdik orda acımayan bu kafa 1 saat sonra evde neden acıyor.

 Uyuması da 1 saati buldu. Bu da bana kapak oldu. Bundan sonra gezeceksen ayrıl bir çocuklarından bırak babalarına öyle git gez dedim kendi kendime :)

 Sonuç olarak ben 2 yaş krizleri desemde bu garip duvara falan tırmanma enerjisinin geçen faydalarını bahsettiğim bıldırcın yumurtasın dan kaynaklandığından emin oldum.

 Artık vermeyeceğim desem günlerdir süren kabızlığı bıldırcın yumurtası vermeye başladığımdan beri son buldu. Yani ya kabızlığını çekeceğiz ya da enerjisini. Hangisi doğru tercih bilemedim :)

Sevgiler,

13 yorum:

  1. Merhaba Gülşah hanım, her zamanki gibi yazınızı zevkle okudum. Benim kızım iki buçuk yaşında ve o da AVM lerde canavara dönüşüyor, deli dana misali oradan oraya koşturup her yere saldırıyor. Genelde sakin çocuktur ama sanırım ki o ortamlar çocukları bu yaşlarda olumsuz etkiliyor. Gitmemeyi tercih ediyorum artık, ki genelde bende AVM lerden uzak dururum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkur ederim. bidaha da gitmem bu ders oldu bana :) cocukların ayarları bozuluyor demek :)

      Sil
  2. Ah ki ne ah :) Kabızlık için malta eriğini deneyin. Hiçbir şey işe yaramazken bize o yarıyor. Herkes gibi ben de karışmış oldum ama bunu biz tesadüfen keşfettik. Hiçbi yerde önerildiğini görmemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa malta erigini yeni duydum valla :) bi arastırayım bakim bıldırcın yumurtası çözdü şimdilikte bırakmam lazım onu bu enerji fazla :)

      Sil
    2. vallahi net konuşayım tupturuncu ve cıvığa yakın bir sonuç elde ettik :D :D simsiyah ve taştan hallice normalde :)

      Sil
  3. yaşayan için mutlaka zor bir durumdur ama okurken gözümde canlandırdım ve çok güldüm tatlı yaramaza:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten korupark ta bizi görenlerden gülmeyen kalmamıstır :)

      Sil
  4. bizim Ela'da aynı canımcım. hehe hehe AVM'de bi oyuncağa bin oyuncak durdu kıyamet kopar. Allah sabır versin bize. geçicek bu günler de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçecek insallahhhh 9 yasındaki cocugumda hala tutturuyor ne zaman geçecek onu bilmiyrum :)

      Sil
  5. Çok tanıdık. Bu durum bizde hala devam ediyor. Allah yardımcınız olsun. Bizim bazen avm'de işimiz olduğu zaman eşimle nöbetlese gidiyoruz eğer Alaz huysuzSa. Önce ben alışveriş yapıyorum. Eşim Alaz la takılıyor. Sonra eşim alışveriş yapıyor ben Alaz la takılıyorum. Çok huysuzsa hiç avm çıkarmiyoruz nöbeti otoparkta arabada tutup boya çizgi film izleme vs ile geçiriyoruz. Sonrada kızı parka götürüyor. Allah bizlere sabır versin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çocukların elinde maymun olmusuz resmen ya halimize bak herkesde aynı durum var :)))

      Sil
  6. Çok güldürdü Ela prenses beni :))
    Dakikaları dakikalarını tutmuyor hakikaten bu çocukların...
    En iyisi sen kendini garantiye al bence de ;)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe