28 Ağu 2015

Sünnet Annesi Modeli


buda sünnet kardeşi modeli :)

 Yağız 1.sınıftayken sünnetini yaptırmıştık. Hamileyim diye de mevlüt falan okutmadım. Üzerine 2 sene geçti 2016 da düğün yaparız diye hesaplarken kışın basketbola giden Yağız'ın boyu birden uzadı. 2016 da birde kg alırsa boyumuz kadar çocukla sünnet düğünü yapmayalım dedik ve düğünü bu Eylül'e planladık.

 Aynı mekanda düğünden önce mevlüt okunması benim içime sinmiyor. Bu yüzden mevlüt kısmını evde yakın akrabalarla yapmaya karar verdik. 2 ayrı telaş olacak keşke 3-5 kişi ile sünnet olduğu gün mevlütünü de okutsaydım diye düşünmeden edemiyorum.

 Mekan hazır. Davetli listesi hazır. Kına gibi, sünnet yatağı gibi şeyler yapmayacağım.

 Asıl problemimiz KIYAFET :) Yağız sünnet kıyafeti giymek istemiyor tamam haklı çocuk küçük değil artık özenmiyor pelerine falan baba oğul takım elbise giyme konusuna ikna oldu.

 Ela ve benim için daha zor. Ela pembe gelinlik diye tutturduğu için ama bende beyaz istediğim için ona ayrı bir çözüm bulacağız daaa ben şu yeni öğrendiğim sünnet annesi modeline takıldım.

 Nedir bu sünnet annelerine ısrarla gelinlik giydirme merakı anlamış değilim. Düz bir abiye istiyorum deyince herkes bir yadırgadı beni. Mağaza da ki satıcıları geçtim çevremde ki çoğu bayanın da yorumu "beyaz giymelisin gelin gibi olmasın bu senin 2.düğünün" mantığındalar.

 Resmen kıyafet bulamadım :) denediklerimin hepsi ya gelinlik gibiydi ya da çok sade birer abiye elbiseydi. Baktım olmayacak diktirmem diye inatlaşıyordum ama yine bizim modacının (gelinlikçinin) yolunu tuttum. Yok yok gelinlik seçmedim :) Sağolsun götürdüler beni kumaşçılarına vizon renkler, ten renkleri, kendinden desenli işlemeleri bir dünya kumaşla karşılaştım işte orda da kafamda ne istediğim şekillendi. Ortada sadece kumaş var. Vizon ve ten rengi arasında bir şey. Terzi bu kumaştan bana kumpas kurup gelinlik dikmezse inşallah kendi istediğim gibi bir elbise giymiş olacağım.

 Her yerde mi böyle bilmiyorum ama resmen Bursa da durum bu sünnet annesiyim dediğin an gelinliği veriyorlar kucağına. Heves edip kendi isteğiyle gelinlik giyene saygım sonsuz da benim gibi istemeyene zorla diretmenin anlamı yok. Hem nedir o fiyatlar öyle almış başını gidiyor en ucuz gelinlik için 2 milyar para biçtiler. Düğünümde vermemişim o kadar para şimdimi vereceğim :)

 Neyse neyse kısaca ben sisteme biraz aykırı davrandım da elbiseyi görmeden yine de çok konuşmayayım ne ile ortalara çıkacağım belli olmaz. Tek tesellim "beyaz değil işte" demek olur :)

 Ama sünnet annesi modeli diye birşey varmış bunu da öğrenmiş oldum :)

 Bir de takı konumuz var. Yağız a 500 kişiyi öptürmek eziyet olacağı için takı töreni yerine bir köşeye sandık ve zarf koyacağız. Daha bunu kimselere söylemedik günler öncesinden beynimi yedirmeye niyetim yok.

 Zor işlermiş bunlar diyorum ama işleri zorlaştıran aslında çevre faktörü. Kulaklarını da insan herkese maalesef tıkayamıyor.

sevgiler,

27 yorum:

  1. şu çocuklara sünnet kıyafeti giydireni anlamıyorum ben bazı çocuklar giymek istemiyor. Sünnet annesi kavramını yeni öğrendim :D oğlum olursa bende giyerim gelinlikkk (kendi düğünümde doyamadım birde dış çekim içimde kaldı) hehehhe :D
    Merakla bekliyorum düğün postunu. o sünnet kardeşini yerim bennnn..
    öpüyorum sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ufakken çok güzel duruyorda 10 yasındaki cocuk giymek istemedi haklı olarak bi arkadastan ödünç aldık sadece dış cekimde kullanacağız salonda takım elbise olacak :) dış cekim benimde içimde kalmıstı odya doya yapacagız kısmetse :))))

      Sil
  2. Gulsahcim ben de temmuz sonunda cok yakin bi arkadasimin ogluslarinin sunnetindeydim Bursa'da. simdi sen anlatirken arkadasimin aylar oncesinden cektikleri aklima geldi, tekrar yasadim o anlari . o da en sonunda netten bir model bulup kumaslarini alip butun herseyi annesinin becerikli ellerine teslim etti ve sonuc mukemmeldi. insallah senin de icine sinen bir gelinlik ay pardon guzel bir elbise cikar ortaya. eeee o elbisenin ustune bi soyle sasali gorumce topuzu fena olmaz dimi ama

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah ya içime siner baska bi arzum yok inanki çok zormuş ya çok şatafatlı ya çok sade ortası yok :) aaa doğru bide görümce topuzu var onu unutmusum :))

      Sil
  3. Gerçekten çok stressli ve heyecanlı bi süreç oluyor. Yeğenimde yaşamıştık aynı süreçleri :) Allah kolaylık versin..

    YanıtlaSil
  4. oyyy tipini yerim onunnn :)))

    ve evet takı kısmanı kimseye söyeleyin kafanız patlar br dünya laftan sonra herkese şok etkisi yaratsın bir kerede acıtsın daha iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) süpriz yapacagız o aksam artık baska sansımız yok

      Sil
  5. biz de arin'i henüz sünnet ettirmedik..niyetimiz 5 yaşında sünnet ettirmek ve güzel de bir düğün/parti yapmak.. :) yani işin adı düğün ama ben parti gibi olsun istiyorum :) ben de beyaz giymem herhalde ya zaten arada çok güzel elbiselere bakıp ayy arin'in sünnetinde böyle bişi giyeyim diyorum :)
    maşallah yağız'a..ilk mürüvvetiniz bu gülşahcım Allah iki evladının da nice mürüvvetlerini, gelinliklerini, damatlıklarını göstersin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya öyle diyor insan oglumun sünnetinde giyerim dediğim hiçbir elbiseyi iş ciddiye binince bulamadım :)))aminnn canımmm darısı seninde başına

      Sil
  6. İşin zor Allah kolaylık versin. Biz de seneye düşünüyoruz ama ben kimseyi takmam genel geçer kurallar da beni hiiiçç alakadar etmez o yüzden kafama göre yaparım nasıl hevesim varsa öyle sonuçta bu benim tek şansım :))) gelin olmadan yapabileceğim başka tarafın karışamayacağı oğlumun tek düğünü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla doğru her kontrolun elinde olabileceği tek cemiyet :))) kendi düğünlerinde de karıştırmazlar bu şansı değerlendirmek lazım aslında :))

      Sil
  7. daha güzel günlerini de görmeniz dileğiyle

    YanıtlaSil
  8. Ben daha önce nerede belirtmiştim anımsamıyorum sünnet düğünü olayına da karşıyım. Sünneti sağlık açısından ele aldık biz ve kutlanacak birşeymiş gibi gelmiyor. Hele şu evde sünnet (hala yapanlar vardır sanırım. çocuğun kesim işini de evde yapıyorlar ya).....Ama dediğin gibi fotoğraflardan görüyorum her sünnet anneyi bir gelin gibi Hatta bir arkadaşım anlatmıştı. Evlenirken istediği gelinliği almamışlar o da oğlunun sünnetinde gelinlik gibi tuvalet giymiş:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evde yapan kalmamıştır heralde ya bildiğim kadarıyla yasaklandıda artık yani umarım da öyledir :) valla bana da giydirdikleri öyleydi kafaya duvak taktımmı gelin olur çıkardım ortaya :))))

      Sil
  9. ay bu gelinlik modelini ilk defa duydum benim oğlanda hiç böyle bir şey olmadı hatta düğün gibi yapılmasına rağmen ben normal kabarıkça bir mini etek ve üzerine de bir body giymiştim :-))) bak şimdi yine mi tören yapsam acaba :-D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya süpermiş ben mini etek falan desem taşlarlardı beni sanırım :)))))) bence bi tekrarla giy şöyle bi gelinlik tadını çıkar :)) ya da düğünlerinde yaparsın millette kaynanaya bak bak derler artık :)))

      Sil
  10. Ben sünnet kardeşe bayıldım :) Bu arada gelinlik çok saçma geldi bana, istememekle haklısınız.Bi de hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Elayi gorunce kendi kucuklugum aklima geldi benimde abimin dugununde boyle bir anim var :)
    Her kutlamanin davetin mutlulugu ve guzelligi kadar zorlugu da var tabi ama yine de hep cok cok guzel bir hatira olur :) Insallah sizinki de harika gecer, daha nice mutlu gunleri olsun :)

    YanıtlaSil
  12. Beyaz okey ama gelinlik gibi olmasin sayin annelee

    YanıtlaSil
  13. Hayırlı uğurlu olsun... Her şey tam da istediğiniz gibi olur umarım... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Sünnet düğününde gelinliği ilk defa duyuyorum ne yalan söyleyeyim, çok da şaşırdım :) Gerçi elbiseye karar vermişsin ama daha farklı seçenekler için Atölye Cadde'yi çok tavsiye ederim. Kızıma çok güzel bir elbise diktirmiştim kırkı için, harika seçenekler var gerçekten. Sahipleri çok tatlı, hem de hemen cevap veriyorlar. Belki Ela için bakmak istersin, sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Sünnet annesini ilk defa duyuyorum. Ama sana naçizane tavsiyem elbise bakmaya gittiğinde sünnet annesiyim deme. Muhtemelen genelde tercih edilen elbiseleri göstereceklerdir. İlla beyaz olması da şart değil bence. Sen ve çocukların cıvıl cıvıl bir ailesiniz. Şöyle dizin biraz altında, hafif kabarık çiçekli rengarenk uçuş uçuş bir elbise de gayet güzel olabilir bence. Evlenirken tecrübe ettiğim birşey vardı. Gelin ayakkabısı almak için ayakkabıcıya gittiğinde "gelin ayakkabısı" bakıcam dersen fiyatı daha da bindiriyorlar. Aynı şey gelin başı, gelin çiçeği ve benzer ayrıntılar için de geçerli. Herşeyini kafamın estiği ve içimden gibi hazırladım ve tam benlik bir gelin oldum. Gelinliğin altına Converse giyen biri olarak diyebilirim ki (bkz: http://neslicetarifler.blogspot.com.tr/2013/08/masal-gibi-bir-dugun-ve-bizim-hikayemiz.html): içinden geldiği gibi yap, emin ol daha çok içine sinecektir Gülşahcım. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.

    YanıtlaSil
  16. Bende hiç anlam veremiyorum bu sünnet annesinin illa beyaz giyecek şartına . Ayy bırakın ne istiyorsa onu giysin yani nedir bu tek düzelik . İlla beyaz...
    Gülşahcım hayırlı uğurlu olsun . Allah daha nice güzel günlerini görmeyi nasip etsin . Öpüyorum . Sevgiler .

    YanıtlaSil
  17. ilk kez duydum ikinci düğün muhabbetini çok abartı bence :)
    hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe