19 Oca 2015

Flaş Kartlar


2-7-yaş-flaş-kartlar

 Yeni keşfimiz olan bu flaş kartları kitapyurdu sitesinden 14 tl ye aldım.

 Oyuncaklardan çok flaş kartlara yönelme sebebim Ela ile oyun eşliğinde,biraz sohbet biraz soru-cevap yaparak kelime hazinesi genişlettiğimi düşünüyorum.

 Bu set içinde 54 hayvan kartı var.Bu flaş kartlarla hem hayvanlar hakkın da geniş bilgi sahibi olunabilir hemde hayvan isimlerinin ingilizce karşılıklarını öğretebilirsiniz.

 Kullanım kılavuzuna uyarak ilk önce desteden Ela ya çektirdiğim kartların ön yüzün de ki hayvanların isimlerini sordum çoğunu biliyor.Sonra arkalarında ki bilgileri onu sıkmadan kısaca okudum ve soru sordum.
"arı ne yapar " gibi.Bildiğinde ise evimizin olmazsa olmazı olan sticker ödülümüz var.Böylece sticker larıda kafasına göre alıp alıp sağa sola yapıştırmamış oluyoruz.

 Bu flaş kartlara Yağız ı da dahil ettik.Su altında yaşayanlar,çiftlikte yaşayanlar veya uçanlar gibi ayırmasını istedim.Ela ile birlikte bunu yaptılar.İkiside sıkılmadan oynamış oldu.

 Birde Yağız ingilizce öğrendiği için her bir hayvanın ingilizce isimlerini tahmin etme oyunu kurdu.Ela nın da abisinden özenerek taklit ettiğini söylemeye gerek yok sanırım :)

 Kısaca ikisinin de severek oynadığı vakit geçirdiği bir araç oldu bizim için.Flaş kartların içinden çıkan kullanma kılavuzun da şöyle bir paragraf vardı ;

 "Beynimiz mutlu olduğunda Seratonin hormonu salgılar.Seratonin ,beyin hücreleri olan nöronlar arasında
iletişimi daha akışkan hale getirir.Flaş kartlarla oyunu çocuğunuz için ne kadar eğlenceli hale getirirseniz,öğrenme faaliyeti çocuğunuz için o kadar çok gerçekleşmiş olur.
 Ayrıca erken çocukluk döneminde öğrenilenler ömür boyu kalıcı olur.Çocuğunuzun gelecekte ki başarısı için en büyük yatırım,sık tekrarlanan egzersizlerle beyin kapasitesini arttırmaktır.

Sevgi dolu bir hafta dilerim,


2 yorum:

  1. çok güzel bir aktivite olmuş, ikisinin de beraber oynamış olması daha da eğlence katmış :)

    YanıtlaSil
  2. bende çok faydalı bir aktivite olarak görüyorum. yiğenim 8 aylık biraz daha büyüsün alıp hediye edeceğim

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe