12 Oca 2015

Dişçi Fobisi


ortodontist tedavi ,dişlere tel taktırma , dişçi fobisi
Malesef sağlığın kıymetini her türk insanı gibi kaybedince yada yumurta kapıya sıkışınca anlayanlardanım.

Genetik yapı olarak annemin dişlerinde ki zayıflık bendede var.7-8 yaşlarından beri dişçi koltuklarıyla samimiyim.

Hatalarım çok ,diş yapımız bu kadar kötü olmasına rağmen ,diş doktorumun ilk ve tek doktorum olmasına ve güzel uyarılarına rağmen sırf korkum yüzünden sürekli kaçıyordum.Ağrı olursa gidiyor onu çözüyor ama bir sonraki yeni başlayan çürükleri tedavi ettirmiyordum.

Böyle kaça kaça alt çenemde diş kalmadı ve alt ön dişlerim geriye kayma yaparak aralık açıldı ve köşeye sıkıştım rahat yemek yiyememeye başladım.Şimdi büyük kararla diş tedavisine başladım o koltuğa oturana kadar ettiğim duaların ,kalp çarpıntılarımın hesabı yok.Kapıdan dönme girişimlerim dahi oldu ama kaçamadım.Ve doktorumun da gözümü korkutmasıyla ortodontist e gitmek zorunda kaldım.Aynı gün kanal tedavisi sonrasında ortodontist kontrolü ağır gelsede hiçbirinden kaçamadım.

Ve sonuç DİŞ TELİ.

Nasıl moralimin bozulduğunu anlatamam.Şeffaf teller var doktorlar pek önermiyor ama diğerini ben asla taktıramam bu yaştan sonra psikolojik bozukluk yaratamam kendime.Kaçış peşinde değilim ama araştırmaya devam edeceğim.

Diş teli kolay bir süreç değil aylarca kontrole gidip gelmen gerekecek,yediklerine içtiklerine dikkat edeceksin vs vs ne kadar olumsuzluk varsa internette karşıma çıktı.

Yıllardır dişçi fobim yüzünden ihmal ettiğim diş sağlığım şuan bana hayatım da unutamayacağım bir pişmanlığı yaşatıyor.

Küçükken annemle babam dişlerinizi fırçalayın dediklerinde kardeşimle söylenir dururduk şimdiler de aynı şeyi oğlumla yaşıyoruz.Benim yaşadığım pişmanlığı yaşamasın diye elimden geleni yapıyorum.Zamanın da annemin bana yaptığı gibi bende oğluma kendimle ilgili örnekler veriyorum ama malesef bazı şeyler nasihatla değil yaşanarak öğreniliyor.

Çok uzatmadan karar vermeye çalışacağım.(kendime gaz veriyorum)

Sevgiler,

10 yorum:

  1. ben hiç sevmem dişçi koltuğunu, sekiz yıl boyunca bir dişle savaş halinde olduktan sonra gidip paşa paşa oturdum o koltuğa :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaçış yok işte eninde sonunda oturuyoruz o koltuğa :)

      Sil
  2. Kim korkmaz ki? :( çok geçmiş olsun :(( iki yeğenim de diş teli taktılar epey bir süre, bir yıl, iki yıl mı ne şu an tam hatırlamıyorum ama zaman öyle çabuk geçiyor ki, üzülme bak geçti gitti şimdi - miş li geçmiş zaman olarak konuşuyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol ablacım bir başlasam gecicek elbetteki de o cesareti toplamaya calısıyorum :)

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun. Sendenbizimevdebir tane var kocakişisi. Ve hala kaçıyor bakalı. Nerye kadar. Korkma tedavini ol sonrasında yaşayacağın rahatlamayı düşün

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm tahmin edebiliyorum nasıl kaçtığını :) sıkışana kadar da kacacaktır emin ol benim kacacak yerim kalmadı artık :)

      Sil
  4. geçmiş olsun benimde halamın kızları 32 yşında falan kullandı ikiside şeffaf olanlardan taktırmışlardı.maliyet olarak diğerinden biraz fazla sanırım. ama onlar çok belli olmasında ne olursa olsun demişlerdi. ilk takıldığında bir sıkıntı çektiler sonrasında alıştılar 1 sene geçti şuan teller çıktı ve ikisininde dişleri o kadar güzelki hiç kafanı yorma derim ;)

    YanıtlaSil
  5. Ay ben bayilirdim disciye gitmekten hele igne vurulmasi hosuma giderdi sadist miyim ne :) cok iyi bir disci buldugunda hic bi sorun yasamazsin cnm ben en sin 10 yasimda gittim bi daha da sukur gerek kalmadi internette yazilanlara bakma herkes kendi kafasina gore takilio sen dis hekiminle konus tel sartsa da nolcak amannn onemli olan saglik bu hep aklinda olsun en fazla 1 sene takarsin zaman cabucak gelip gecer bosver ben hic takmam bole seyleri

    YanıtlaSil
  6. çok geçmiş olsun gülşah hanım..Bende de çeşitli diş sorunları var aslında korku yok ama devamlı kanadığı için diş temizletmesi çok sancılı oluyor. Sağlık söz konusu olunca korkuyu es geçmek durumundayız. İnşallah çabuk düzelirsiniz bana da dua edin. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. çok geçmiş olsun bende deli gibi dişçiden korkarım 20 lik dişlerimi sırf korkudan 4 dünü birden çektirdim :D benimkide bir başka delilik 1 tanesini çekerse bidaha gitmem diye

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe