18 Şub 2015

Kadın Olmak

Türkiye de kadın olmak

 Şimdi soruyorum Türkiye de etek boyuna göre namus yorumu yapmayan kaç insan vardır?

 Gerçekten çoğu insanın sadece erkekler de değil hem cinslerimin de arasında bu fotoğrafta ki mantıkta olan bir sürü insan var.

 Ve malesef bu insanların hepsi aramızda. Beyinleri sadece belden aşağıya çalışan insan müsvettelerinden çocuklarımızı Allah korusun diyorum artık. Çünkü biliyorum ki ben koruyamam, ben tek başıma engelleyemem. Günlerdir düşünüyorum Özgecan ın annesi nasıl bir önlem alsaydı da kızının başına bu gelmeseydi diyorum. Ama bu sorumun cevabı yok. Hiçbir anne bunun önüne geçemezdi. Hiçbir anne otobüste, okulda, avm de kızının başına böyle birşey geleceğini tahmin edemezdi.

 Malesef etrafımız paşam, oğlum, erkeğim diye büyüyen evlatlarla dolu. O evlatlar büyüdü başka evlatlara zarar veriyorlar. Ve biz anne babalar ne bunun önüne geçebiliyoruz ne de "ne yapabiliriz?" sorusunun cevabını bulabiliyoruz. Sadece Allah a emanet yaşıyoruz bu ülkede.

 Diyorlar ki her memlekette tecavüz, cinayet işleniyor. Kadın cinayetlerinin en çok olduğu ülkeler Arap ülkeleriymiş. Bizim de bu ülkelerden farkımız olmadığının kanıtı o zaman bu cinayetler.

TÜRKİYE’DE DURUM

Türkiye’de kadına yönelik şiddet son yıllarda artış gösterirken, rakamlar durumun vahametini gözler önüne seriyor.

Buna göre; kadınların % 25’i fiziksel şiddete uğruyor.

Şiddete uğrayan kadınların %75’i eşi tarafından şiddete uğruyor.

Cinayet sonucu ölen kadınların %40-70 eşi tarafından öldürülüyor.

Tecavüze uğrayanların %50 si 18 yaş altında ve bunlardan %10 erkek çocuk gerisi kız çocuktur.

Her 4 kız çocuktan biri cinsel şiddete uğruyor.

Daha çok 7-9 yaş arası çocuklar cinsel şiddete uğruyor.

5-10 yaş arası çocukların %55’i ensest mağdurudur.

10-16 yaş arası çocukların %40 ensest mağdurudur.

Cinsel saldırganların %75’i tanıdık biridir.

Ensest olaylarında faillerin %50’si öz baba ve sırasıyla amcalar enişteler, ağabeyler, dedeler ve dayılardır.

Acil yardım hattını arayan kadınlardan % 57’si fiziksel şiddete, % 46,9’u cinsel şiddete, % 14,6’sı enseste ve % 8,6’sı tecavüze maruz kalmıştır.

 "DİŞİSİNE KÖTÜ DAVRANAN TEK HAYVAN İNSANOĞLUDUR." Jack London

Not: Şuan hepimiz kadın olmak çok zor diye isyan ediyoruz ama hepimiz farkındayız ki birkaç gün içinde bu yaşananları unutup normal hayatımıza döneceğiz ta ki bir başka kadın vahşice katledilene kadar.

 Sevgiler,

27 yorum:

  1. Guzel uyazi olmus sanirim egitim sisteminide isin icine katmak lazim.bir ogretmen olarak zaman zaman bu konuya deginecegim. Yeniden yapilanma sart

    YanıtlaSil
  2. Ablam biz her ne kadar bu konulara değinip bas bas bağırsakta idam cezası gelmediği takdirde P..'ler bildiklerini yapacaklar. Eskiden nasıldı bir bayana dokunduğunda o dokunduğun eli kesiyorlardı şimdi ise hersey ortada göz göre göre yapılıyor. Ağır bi ceza verilmediği sürece biz her ne kadar DUR desek bile bu böyle devam edecek. Artık ağır ceza mahkemeleri kurulsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru ciddi yaptırımlar olmadıgı sürece hersey boyle devam edecek daha cok canlar yanacak malesef :(

      Sil
  3. Gülşahcım, ne korkunç bir istatistik bu böyle. Cinsel taciz, tecavüz. Biz nasıl bir ülke olduk böyle. Bunun önüne geçmek için neden bu kadar geç kalınıyor. Artık ne yapmak gerekiyorsa yapılmalı. Eğitim mi eğitim, yaptırım mı yaptırım. Sesini duyamadığımız ne çok kadın ve çocuk varmış acı çeken, tacize ve tecavüze uğrayan.Bu iş etek boyu ile namus ilişkisi kurmak kadar kolay olmasa gerek hala gerekli adımlar atılmadığına göre. Önce zihniyeti değiştiriceksin, kadınları okutacaksın, okullarda davranış eğitimi vereceksin. Devletin tepesinde sevgisizlik hakim olduğu müddetçe bu ülkede nefret ve şiddet var olmaya devam edecek. Önce insan dememiz lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duymadığımız kimbilir daha neler var değilmi :( önce insan demeyi öğrenmemiz hatta öğretmemiz gerekiyor tabi bunun yanında ciddi agır cezalar konulması gerekiyor.umarım birileri harekete gecer.

      Sil
  4. bu konuda yorum yapmak o kadar zor ki:( ne yazacağımı bilemeden emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim dicek bisey bulamıyoruz bazen gercekten :(

      Sil
  5. aynen çok doğru yazmışsınız ...annesinin dizinden tahrik olduğunu ima edenler var bu ülkede gerisi teferruat

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynenn öyle ne desek boş kalıyor malesef çoğu zaman

      Sil
  6. Çok güzel resimlemişsiniz ve anlatmışsınız bir kadın olarak etek giymekten bile nefret eder hale geldim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyleyim malesef çoğu kadında boyledir eminimm

      Sil
  7. Bir de idam gelmesin diyorlar yahu öz evladına tecavüz eden babayı asmayıp da ne yapacaksın? Buna baba denir mi? Hayvan bile belki yapmaz bunu. İnsan nasıl evladına o gözle bakar? O yüzden ben idam istiyorum. En başta ensest suçlarına, tecavüz suçlarına (hayvana tecavüz edeni dahi idam etsinler istiyorum) bilsem ki yakalanmayacağım gazetelerde bu tür suçları işleyenlerin peşine düşer tek tek hepsinin kafasına sıkarım. Ay Gülşah'ım şu an öfke doldu içim yazıma yansımıştır eminim....offffff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ablacım idam bu tarz adamlara ceza değil ödül olur idam edilmesinler hadım edilsinler gör bak daha etkili olur.Kaldıki idam yasası gelirse bunun ucu yine kadınlara dokunur emin ol evlenmeden cocuk dogurdu diye bile asarlar sinirle haykırmamak lazım.hepimiz cok öfkeliyiz ufacık hayvanlara bile kıyamıyoruz biz ama onlar koca insanları düşünmeden öldürüyorlar artık bir son bulsun bu vahset diyorum.

      Sil
    2. Bence de İdam gelmelidir. Neden derseniz bu tür suçlardan dolayı bir kaç kişiyi İdam Etsinler bir daha bu tür suçların olacağını hiç düşünmüyorum ve İnsanlar bu tür suçlar işleyecekleri zaman hemen İDAM edileceğini düşünür ve suç işlemekten vazgeçer.

      Sil
  8. Namus namus diye yaygara koparanlar daha namussuz oluyor nedense!Söyleyecek söz bulamıyorum,hissettiğim tek şey mide bulantısı...
    Paylaşımlarına tek tek baktım,çok sevdim bloğunu ve seni Gülşah.Takibimdesin.Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet aynen oyle gercekten dillerinde namusu sakız edenler bu uğurda herseyi göze alıyorlar :( cok tesekkur ederim bloguma hosgeldin ;)

      Sil
  9. Ensest ilişki oranı çok yüksekmiş.Çok ürkütücü...

    YanıtlaSil
  10. Tanrım ne korkunç rakamlar. Çok ürkütücü sonumuz ne olacak bilemiyorum.
    Bu rakamları aklımızdan çıkartmamak lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. cezalarda düzenleme olmazsa bu rakamlarda azalma olmayacaktır :(

      Sil
  11. Teknoloji çağını yaşıyoruz ama ne yazık ki , Eğitim konusunda kendimizi geliştirebilmiş değiliz toplum olarak. İnsanların daha özgür ve daha medeni bir şekilde yaşayabilmesi için Eğitim çok çok önemli , fakat Eğitim sistemimize baktığımızda her geçen gün geriye doğru giden bir Eğitim sistemimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eğitimlilerde artık azıttı ama dediğiniz doğru egitim sistemimizde normal değil malesef

      Sil
  12. Bence de kimyasal hadım gelsin. Geçen ay İran'da tecavüzcüsünü öldürdü diye kadını recm ettiler.
    Çok huzursuzum. Yaşananlar çok acı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok acı gercekten biryerden baslanmalı ve artık çözüm bulunmalı

      Sil
  13. Her şeye kulp buluyorlar.Ne giyeceğimizi ne yapacağımızı öğretmeye çalışıyorlar.Burada erkek evlat analarına büyük iş düşüyor.'Erkektir yapar' fikriyatından vazgeçilmeli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen oyle paşam modundan cıkmalı artık erkek cocukları bunun baska yolu yok

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe