16 Şub 2015

Kadına Şiddet #özgecanaslan

kadina-şiddet

 Bugün sevgi dolu sözcükler yazmayı o kadar çok isterdim ki anlatamam. Ama 2 gündür değil sevgi sözcüğü kötü konuşmamak, küfür etmemek, etrafımda gördüğüm her erkeğe kötü kötü bakmamak için büyük çaba sarf ediyorum.

 Hepimiz ne zorluklar altında evlat yetiştiriyoruz, saçlarının bir teline zarar gelmesin diye ömrümüzü harcıyoruz, okusunlar hayırlı evlat olsun diye gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Sonra ne oluyor 20 yaşına
kadar gözünün içine bakarak büyüttüğün evladını şerefsizler katlediyor. Aklım almıyor hangi insan evladı bu kadar cani olabilecek kadar kendini kaybedebilir?

 2 gündür içim içimi yiyor. Bütün ülke vicdanını konuştururken bir sanatçı bozuntusu kalkıp mini etek yorumu yapıyor. Yetmiyor hem cinsim "20yaşında ki bir kız okula gideceğine oturup çocuklarının anası olsaydı başına bu gelmezdi"diye yorum yapabiliyor. Hep dediğim gibi kadın kadını daha vahşice vuruyor. O kadına sormak istiyorum geçen sene 9 yaşında bir erkek çocuğunu öldürdüler o garibin suçu neydi de kalkıp bu kızın okumasına takılıyorsun nasıl bir kafada yaşıyorlar aklım almıyor.

 İdam gelsin diye bağrınıyoruz ama gelen idam kararı kadınların ölümünü durdurmayacak aksine evlilik dışı çocuk yapıldığında da yine kadını idam edeceklerine kalıbımı basarım. İdam gelsin diye haykırırken bunu da mutlaka düşünün.

 Şimdi birkaç gün hepimiz ayaklanacağız ama sonra unutulup gidilecek bu yaşananlar taa ki başka bir kadın vahşice katledilene kadar.

 Önce kadın kadına destek olmayı öğrensin ülkemde sonra da adalet gelsin. Ben inanıyorum ki o şerefsizlere
yattıkları hapishaneler de gerekli cezayı verecekler ve özge can dan daha beter bir şekilde can verecekler.

 Bunu yapan yaratığın baba egemenlinin baskın olduğu bir evde büyüdüğüne de adım gibi eminim. Ağaç yaşken eğilir erkek çocuklarını büyütürken oyuncak silahlar alan bir aile iseniz yapmayın, çocuğunuz ezilmesin diye sana vurana sende vur mantığını aşılamayın, şiddet içerikli oyunlardan,  filmler kaçının. Evet bunlar kökten çözüm değil ama ne olur kadına saygısı olan, kadına değer veren vicdanlı erkek çocukları yetiştirin. Bikinili yada mini etekli bir bayan gördüğün de bunu ayıp olarak aşılamayın bunun normal olduğunu öğretin. Öğretin ki büyüdüğün de bunu tahrik sebebi olarak görmesin.

 Şunu da kimse unutmasın güçsüz kadın yoktur sadece erkek egemenliğine boyun eğmiş kadın vardır. Ve etrafınız da bir kadına şiddet uygulandığını gördüğünüz de sakın susmayın, sakın görmemezlikten gelmeyin. Çünkü bunun gibi adi herifler kapalı yada açık demeden kendilerine herkesi kurban seçebiliyorlar.

 Daha çok şey yazmak istiyorum ama olmuyor. O annenin yerine bile kendimi koyamadığım için üzülüyorum.
Evlatlarımızın geleceğini düşünmeden edemiyorum.

 VEE...

 Korka korka evlat yetiştirmeyi bize laik gördükleri için tüm annelerin ahını alanları da asla affetmiyorum.
 
 Yolda tek başımıza yürürken arkamdan gelen ayak seslerinden korkmama sebep olanları asla affetmiyorum.

 Sırf kılık kıyafet yüzünden lafla taciz etmeyi kendilerine hak görenleri asla affetmiyorum.

 Yol kenarında yürüyen bir kadına arabayla yanaşanları asla affetmiyorum.

 Kız çocuklarına ya da erkek çocuklarına iç geçirenleri asla affetmiyorum.

 Allah da affetmeyecek. Beter olun.

 Kadına şiddetin önüne geçmek için SUSMA #sendeanlat

 Gülşah


14 yorum:

  1. Sevgili Gülşah inan ben de kaç gündür kendimde değilim. Bir genç kıza bu zalimliği yapanların ve onları haklı çıkarmaya çalışanların Allah belasını versin. Nihat Doğan denilen ne olduğu belli olmayan bir adam çıkıyor mini etek diyor, laiklik diyor sen kimsin be ahlaksız mini etek giyen kadınları tecavüzün öznesi haline getiriyorsun. Ahlaksızlığın bini geçti. Sen önce kendi ahlakını sorgula. Kimin ne giydiğinden sana ne. Evet, bu kızımız okul yolunda katledildi. Korksunlar bizden biz okuyacağız, kafamız karanlık kalmayacak. Siz ki karanlık kafalarınızla erkeklerin her yaptığına evet diyen kadınlar kendinizden utanın. Okula giden bir kızı suçlu gösterme çabası göstereceğinize birazcık kadınlık gurununuz varsa birgün kendihisih ya da çocuklarınızın da başına böyle bir şey gelebileceğini düşünerek bas bas kadına şiddete hayır diye bağırın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum canım erkek annelerine cok iş dusuyor cok hemde bir erkek kadının değerli oldugunu ancak ve ancak aile icerisinde öğrenebilir.

      Sil
  2. Son günlerde bizi darmadağın eden bir konu ve karşılığının verilmeyecek olduğunu bilmek daha da üzücü bizim için. Hayatta tüm hatalar insanlar içindir ama buna hata diyemiyor insan. Toplumumuzun yetiştirme tarzından,anlamsızca öğretilen erkek üstünlüğünden kaynaklandığına inanıyorum..Allah sonumuzu hayır etsin..

    YanıtlaSil
  3. Artik haberleri izleyemez duruma geldim, bir iki degil onbinlerce kadin olumleri... Gercekten yeter artik hepinizin bahsettigi gibi once toplum kendini iyilestiricek once bizler once erkek anneleri onlari herseyin hakimi olmadigini ogreticek... bunu soylemek cok zor olsa da Bu korkular belki az da olsa bilinci beraberinde getirir...

    YanıtlaSil
  4. VEE...

    Korka korka evlat yetiştirmeyi bize laik gördükleri için tüm annelerin ahını alanları da asla affetmiyorum.

    Yolda tek başımıza yürürken arkamdan gelen ayak seslerinden korkmama sebep olanları asla affetmiyorum.

    Sırf kılık kıyafet yüzünden lafla taciz etmeyi kendilerine hak görenleri asla affetmiyorum.

    Yol kenarında yürüyen bir kadına arabayla yanaşanları asla affetmiyorum.

    Kız çocuklarına ya da erkek çocuklarına iç geçirenleri asla affetmiyorum.

    Allah da affetmeyecek. Beter olun.
    Bunların hepsine ben de katılıyorum. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim cnm sesimizi ne kadar duyurursak kardır

      Sil
  5. çok üzücü bir durum..allah rahmet eylesin o gencecik kızımıza..umarım idam gelir diye düşünüyoz ama idam gelse bile aynı tas aynı hamam devam edecektir..zihniyet değişimi önce şart gibi..hele de siyasilerde..ahlak temizliği şart..siyasilerin ahlakı bozulunca maalesef toplumunda ahlakı ciddi bir yönde bozulmalar gösteriyor..çok güzel kaleme alınmış bir yazı..elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok tesekkur ediyorum yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum

      Sil
  6. çok üzücü bir durum..allah rahmet eylesin o gencecik kızımıza..umarım idam gelir diye düşünüyoz ama idam gelse bile aynı tas aynı hamam devam edecektir..zihniyet değişimi önce şart gibi..hele de siyasilerde..ahlak temizliği şart..siyasilerin ahlakı bozulunca maalesef toplumunda ahlakı ciddi bir yönde bozulmalar gösteriyor..çok güzel kaleme alınmış bir yazı..elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Gülşah'cığım kalemine, yüreğine sağlık. Biliyor musun ilkokuldaydım, kızkardeşim 66'da doğdu, bir kız arkadaşım Zeynep'le ikimiz de aynı apartmanda oturuyorduk, çok iyi arkadaştık, küçük kardeşimi hava güzel diye gezdiriyorduk (sanırım 2 yaşındaydı en fazla)o yıllar çok ıssız, tenha boş arsalar vardı, boş ama böyle çağla yerdik ağaçlar vardı tırmanıp, kimseye ait değildi...boş arsada bitmiş...gezerken en fazla 6 -7 yaşlarında oğlan çocuklar geldi, beş altı kişiydiler hatırladığım kadarıyla, biz de onlardan çok büyük değiliz, benim üzerimde o yıllar moda olan mini etek var..bize sırıtarak, gülerek laflar attılar ne söylediklerini hatırlayamıyorum o yaşta çocuk ne söyler ki?? Şimdi düşününce ona da hayret ediyorum! Ve bir tanesi, küçücük çocuk elini popoma bastırmıştı!!! Zeynep, ben, kardeşimi de kucağıma alıp çünkü daha hızlı yürümek için hızla oradan uzaklaştık, aşağıya Rus Sefareti'nin yoluna indik...şimdi düşünüyorum o oğlanlar sanırım oralarda gecekondularda oturanların çocuklarıydı, büyüyünce acaba neler yaptılar? Daha o yaşta öyle cesaret!!!!

    Valla erkek nüfusu azaltmak lazım, özellikle genlerine bakarak XYY geni taşıyanları kürtajla aldırsın kadınlar...ay bak şu anda var ya çok öfkelendim küçücük çocukların tacize kalkıştığı o günü hatırlayınca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. senin bu yaşadığını hemen hemen herkes yaşamıştır ablacım 6-7 yaşında bunları yapmaya cesaret edebilen cocuk buyudugunde neler yaptı dusunmek bile istemiyorum.hersey ailede başlıyor erkek cocuklarını özellikle yetiştirirken dikkat etmek gerekiyor.

      Sil
  8. Ben de kaç gündür ne yazsam diye düşünüyorum. İçerde o adamları ölmekten beter edeceklerine inanıyorum. Böyle düşündüğüm için belki günah işliyorum, ama beni bu hale getirenler utansın. Kısasa kısas olmalı bazı şeyler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizim düşünerek işlediğimiz günahın o caninin günahının yanında lafı olmaz içimiz acırken böyle düşünmemiz cok normal çünlü yarın bizim başımıza gelirmi korkusu icine nefes alıyoruz malesef :(

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe