16 Nis 2015

Hep BEN Diyenler...


hep kendini anlatan insanlar

Etrafımda sürekli kendini anlatan insane tipleri var. Hepsi benimi buluyor acaba diye sormadan edemiyorum.

 Nasılsın demeye kalmıyor başlıyor saymaya şunu aldım, şunu yaptım, şuraya gittim, ben şöyleyim, ben böyleyim, evime çöp aldım, çocuğuma gocuk aldım uzarrr gider.

 O an araya girip bende iyiyim valla diyesim geliyor ama yok yani diyemiyorum. Bana göre konuşan birinin lafını bölmekte ayıp bir şey olduğu için beni bir gözünüzün önünde hayal edin bakalım nasıl sabırla dinliyorum :)

 Kadın milletiyiz çok konuşuruz elbet dır dır bizim göbek adımızdır ama birbirimize yapmasak diyorum hani bunu ;) Çünkü biliyor yani karşında ki senin neyi attığını neyi tuttuğunu illa bir ayna tutulmasını beklemesek diyorum daaaa kendi kendime diyorum.

Bana 2 kelime ile kendini anlat desen ben egosu yüksek demesinler diye kendim hakkında söyleyenecek 2 güzel cümle bulamam ama bu insanlar tavan yapmış egoları sayesinde sana kendileri hakkında 2dk da roman yazarlar. Dinlemek sözcüğü malesef bildikleri birşey değil.

Eeee benim gibi dinleyende zor bulunur olsa gerek bu model insanları mıknatıs gibi çekiyorum. Bana göre kendini anlatmak bu kadar ayıp bir şey karşımdakinin anlatırken zevkten köşe olduğunu görmek çok garip bir şey. Birçok yerde okuduğum kadarıyla bu tip insanlar kişilikleri tam oturmadığı, kendine güvenleri sıfır olduğu için bu kadar kendilerini anlatıyorlarmış. Olur olmaz her şeye normalden fazla gülen ve her fırsatta konuyu kendine getirip kendini öven insanların iç dünyaları çok karmaşıkmış. Ne kadar doğru bilemeyeceğim :)

Sorunları ne olursa olsun kendilerini yargılamaları gerektiğini onlara nasıl hissettirebiliriz ben onun derdindeyim. Ya da kendimi kurtarma derdide diyebiliriz :) Çünkü böyle insanları hayatımdan tamamen sıfırlamam mümkün değil her varlar mümkün oldukça beni görmemelerini sağlamak için çözüm arama çabası içindeyim.

Siz napıyorsunuz karşınızdaki biri sürekli kendini anlattığında? Benim kadar sizede denk geliyormu bu modeller :)

Sevgiler,

25 yorum:

  1. Öyle çok ki o insan tiplerinden ego tavanlarda....Resmen iç ses seslerimi dillendiremediklerimi dillendirmişsiniz elinize sağlık ayakta alkışlıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkur ederim cnm malesef cok fazla bu insan türleri

      Sil
  2. Daha dün bu konudan dert yanıp "önce ben" diye bir tweet atmıştım, şimdi yazını görünce bir gülümsedim :) Benim de bir dur diyesim geliyor ama ancak içimden :)) O zaman buradan egolara selam olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çoğu insan muzdarip sanırım bu konudan :) belki bir iki taneside bu yazıyı okur kendilerine bir dur der :))

      Sil
  3. haklısınız valla
    bi derdinizden bahsetmeye kalksanız hasbelkader, 10 yıl önce benim de başıma geldi diye başlayanlar var bi de, sonra onun hikayesi anlayılıyor, sizin derdiniz yine konuşulmuyor :) çok yorulmamak kaydıyla bırakın konuşsunlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bıraktım konusuyorlar valla susanı yok şimdilik :)

      Sil
  4. Canım çok haklısın çevremde o kadar çokki anlattığın tiplerden.Bende lafını bozmamak,saygısızlık yapmamak adına alıştım şimdi çok iyi bir dinleyici oldum. çevremde sadece benim dost ve arkadaşlarım sanıyordum meğer bu bir hastalık olmuş yayılmış. Paylaşımın için Tşk sayende bende konuştum..Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bencede hastalık omus durumda gercekten güzel bir dinleyiciyiz gercektende patlamazsak iyi :)

      Sil
  5. ben biraz açıksözlüyüm
    bakıyorum karşımdaki sürekli bu moda giriyor açıkca diyiveriyorum neden böylesin diye :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla tebrik ediyorum cok isterdim öyle demeyi gözümün onune bile geldi :)))

      Sil
  6. örneği bol bir konuya değinmişsiniz:) eh bir kere anlatır kimse 2. ye bu kadar prim vermez zaten:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok valla ya bana hep boyle yapıyorlar biraz benim sınır çizmem gerek onu anladım :)

      Sil
  7. pek o tarz insanlarla fazla beraber olmamaya çalışıyorum..olduğu kadar..

    YanıtlaSil
  8. Bence kimseden guzel bir soz bile duymadiklarindan kendi cevrelerinde kabul gormediklerinden bu sekilde kendilerini kabul ettirmeye calisan zavalli insanciklar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet tanıma kesinlikle katılıyorum zorla kendilerini kabul gördürme çabaları bu.

      Sil
  9. Ayy bizim işyerindeki bayanın biri öyle tüm gün çocuklarını ailesini kaynanasını dinliyoruz bıktık valla yaa :(

    YanıtlaSil
  10. Herkes mi öyle nedir Gülşah... Yazdıklarına noktası virgülüne katılıyorum. Konuşan insanın sözünü bölmenin ayıp olduğunu düşünecek kadar görgü sahibi insanlara denk gelip durmaları da enteresan...İnsanlar kendilerini övmeye, abarta abarta övmeye bayılıyor. Dinler gibi görünüyor; çoğu zaman dinlemiyorum desem yeridir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sözümle hatalarını farkedeceklerine inansam inan dobra dobra yanlış yapıyorsun demek isterdim ama işin sonu kavgaya gider eminim :) sessizce dinliyormus gibi görünmek en iyisi sanırım

      Sil
  11. Ah benim çok yakınımda da var öyle bir kaç kişi.Dinlerken ağzımdan yanlış bir şey çıkmasın diye zor duruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tutmakmı iyi tutmamakmı hala emin değilim :)

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe