30 Nis 2015

Süper Annemiyim?


mükemmel anne olmak

 Mükemmel de değilim süperde değilim.

 Kendini süper 4x4 lük sananlar üzgünüm ama sizde değilsiniz.

 Herkes herşeyi tam yapmak ister ama hayat şartları işte ee artı birde insan evladıyız değilmi olmuyor. Ama maalesef bulunduğumuz çevre kendini süper sanan senide süper görmeyen insanlarla dolu. E bunların da çoğunluğu birer anne olduğunu düşünürsek vay yetişen yeni nesilin halini demekten kendimi alamıyorum.

 Geçen benim yaşlarım da 2 çocuklu bir anne parkta bana; ne gerek var yorgun argın işten geliyorsun birde parkta çocuk sallıyorsun koşturuyorsun bu kadar strese sıkıntıya girmeye gerek varmı? hiçbir şeye de yetişemiyorsundur sen dedi. Böyle bir sitede oturuyorsan ev hanımı olabilirsin gibi de bir şey ima etti.

 Böyle bir siteden kastı havuzlu ve çocuk parkı olan onun gözünde çok lüks bir site. Kendisi kiracı ben ev sahibi olduğum için ve kendisi ev hanımı ben çalıştığım için bu yorumu yapma gereğinde bulunduğu çok açık.

 Altta kalıp susmayı pek sevmem ama oturup orda ona açıklama yapmak hiç içimden gelmedi. Ben şimdi ona 11 yıldır hem çalışmak zorunda kaldığımı hemde çocuk büyütmeye çalıştığımı anlatsam boş boş bakacak. Hiçbir şeye yetişemiyorum diye ağlanmamış birine böyle bir varsayım sunmak için çok sığ düşünüyor olmak gerek. Önce derinlere inip onun ufkunu genişletmem gerek sonra mecburiyetlerimi anlatmam gerek sonra yaptığım işleri sıralamam gerek kısaca ayak üstü süper bir insan olduğumu ona ıspatlamam gerekecekti ve sonuç olarak ben yine onun gözünde beni anladığı kadarıyla görünecektim düşününce bile çok yoruldum ve susma erdemliğini seçtim.

 Zaten ben kendime bile süper, mükemmel, harika bir anneyim gibi tanımlama yapamazken başkasına kalkıp kendimi anlatmak garip olurdu. Valla 20 li yaşlarımda olsam oturtur karşıma tek tek anlatırdım ama bu 30 lu yaşlar beni çok değiştirdi zor geliyor insanlara laf anlatmak gülüp geçmeyi daha bir seviyorum :)

 Ayrıca Türkiye sınırları içerisinde var olan çalışan ve çalışmayan anne ayrımcılığını kapatabilecek güçte bir anne değilim vallahi. Bıraktım kendi haline herkes istediğini düşünsün ;)

 Sadece kadının yanından ayrılırken " evet süper değilim ama eminim ben senden daha mutluyum " dedim tabii içimden :)

 Hadi bakalım herkes evinin önünde oynasın komşunun tavuğuna kışt demesin...

 He bide özlü söz ekleyim ; Mükemmel anne yoktur, mutlu anne vardır ;)

Sevgiler,
 instagram GulsahOnen

29 yorum:

  1. ne kadar çok böyleleri çevremizde değil mi. hadi gelde anlat ona. mümkün değil. sen bunca şeyi yaparken o ne yapıyor acaba boşa harcadığı vakitler haricinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. laf anlatmaya calısmak gereksiz hakkaten o kendi coktan aklamıs :)

      Sil
  2. O tip insanlardan o kadar çok ki etrafta ve çalışan annelere acıma gözüyle bakan insanlar o kadar çok ki......Mükemmel anne yoktur,çocukları için elinden geleni yapan,yapmaya çalışan anneler vardır.Mükemmelim diyenin alnını karışlarım. :)
    Pek seviyeli o kadın o anne bu densizlikle bir baksın kendine sonra da bir düşünsün sizin tırnağınız olabilir mi acaba ? öpüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama o kendince okadar haklıki seni beni hayatta dikkate alacak gibi değildi tavrı :) tesekkur ediyorum güzel anne optum seni

      Sil
  3. içimizden ay akşamdan ışıktır yaylalar yaylalar söylersek kurtuluruz :)

    YanıtlaSil
  4. Bu tür akıl vermeler kompleksli insanlarda çok görülür, mutlaka başkaların hayatlarına karışmak zorundalar... Zavallılar ☺️

    YanıtlaSil
  5. Sesizlikte aslında çok şey anlatır.tabi anlayana.İyi yapmışsınız.Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anladığı kadar artık o kadar enerjim bile yok laf anlatmaya :)

      Sil
  6. Herkes kendinden sorumlu olduğunu bir öğrense iş bitecek:)))

    YanıtlaSil
  7. Emin olun oturup açıklama yapsanız da inanmak istediği şeye inanacaktı. Baştan hüküm vermiş tanımadan önyargılı davranmış zaten. Kendi yolunu kendisi tıkamış. Önyargılı insanlar kendi algılarını kapatıyorlar. Öğrenme anlama şansı tanımıyorlar kendilerine. Bu durumda harcanacak zamana yazık.

    Hiçbirimiz mükemmel süper anne değiliz. Böyle olduğunu düşündüğümüz an, doğru düzgün bir annelik görevinin yerine getirilemeyeceğini düşünüyorum....

    YanıtlaSil
  8. Sürekli etrafına akıl vermeye çalışan öyle gereksiz insan var ki..Başkalarının hayatları onların ilgi alanındadır hep ne yazık ki..Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Mükemmel insan yok ki.. Buarada kızınız tıpkı siz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok gercekten :) yaaa banamı benziyor cok sevindimmmm genelde babasına benzetiyorlar :)

      Sil
  10. Doğru bildiğiniz yoldan devam edin sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. El alemin ağzı torba değil ki büzesin lafı bunlar için söylenmiş :) Sen süper bir annesin bence ♥

    YanıtlaSil
  12. Mükemmelliyetçilik akıl karı değil, yıpratıcı bir duygu, bir anne sevgi dolu olsun, çocuklarını azarlamasın, aşağılamasın, bağırıp çağırıp dövmesin, duygusal şantaj yapmasın, ağladığı zaman senin yüzünden ağlıyorum demek gibi çocukta ta minicken suçluluk duygusu yaratmasın, normal akıl sağlığında olsun, paranoyak, şizofren filan olmasın, temizlik hastası olmasın, sevsin, korusun, kollasın, güvensin çocuklarına yeter bunun dışında isterse pasaklı olsun, iyi dolma saramasın fakir olsun fukara olsun ama sevgi dolu olsun...gözü gibi baksın süper annedir bence...ve sen de süper annesin

    uzun süredir yoktum, merhaba demek istedim, çok yazını kaçırdım ama belki yavaş yavaş bloğa dönerim bilemiyorum..
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özlettin kendini ablacım blogunu bırakma sakınnnn ;) cok tesekkur ederimm süper değilim ya keşke olsam elimden geldiğince idare etmeye calısıyorum keşkesiz bir hayatları olsun evlatlarımın en büyük arzum bu gerisi hikaye ;)

      Sil
  13. Gayet dört dörtlüksünüz.. ayrıva çalışanlar çok daha disiplinli oldukları bir gerçek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim kusurlarım cok ama en azından başkalarına müdahale etmiyorum :)

      Sil
  14. Susmakla çok iyi yapmışsın Gülşahcım:) Anlatsan da anlamayacaktı bence...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. cevap vermemekle en doğrusunu yapmşsınız evet ben de 30 yaşıma kadar kendimi ve anneliğimi hayat görüşlerimi anlatmaya çalışmakla geçti şimdi 30 dan sonra daha içime dönük sakin bir anne ve insan olmaya başladım çalışan anne olmak çalışmayan hiç bir zaman üretim için çaba göstermemiş bir insana anlatmaya çalışsanızda anlatamazdınız çocuklar ne yeni bir oyuncak ne de yeni bir kıyafet ister aslında sadece anne ve babalarıyla oyun oynamak isterler hele bir de hava güzelse park da anne ve yeni arkadaşlarla oyun oynamak çocuk gelişiminde çok önemli biliyorum zor çalıştığın sonunda çocuklarla park da oynamak ama sen en doğrusunu yapıyorsun sen süper annesin :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe