23 Eki 2014

Kız Bebeklerde Vajinal Yapışıklık


kız çocuklarında vajinal yapışıklık

Ela 3. ay kontrolüne gittiğimizde vajina yapışıklığı farkedildi, o güne kadar hiç duymamıştım bebeklerde böyle bir problem olabileceğini. Meğer fazla pişik kremi ve temizleme mendili kullanımı böyle bir soruna yol açabiliyormuş.

Kız bebeklerde sıklıkla karşılaşılıyormuş; dolayısıyla rutin aylık kontrolü sırasında çocuk doktorunun vajinayı kontrol ederken bu yapışıklığı da fark etmesi gerekir.
Genelde doktorlar 10 gün östrojen kremi kullanılmasını öneriyormuş.Masajlada açılıyormuş.Doktorumuz bize direk çocuk cerrahına gitmemizi söyledi.Cerrahi müdahale ile açılacağını duyduğum anda ne yapacağımı şaşırdım.Çocuk cerrahına götürdük saniyelik birşeyle müdahale etti ve açtı.Tabii Ela çok ağladı doktorun söylediğine göre canı yandığı için değil korkudan ağlamış ama benim içimde fırtınalar koptu.El kadar bebeğe naptık biz diye günlerce uyuyamadım.

Üzerine 1 ay geçti yine kapandı.Bu sefer başka çocuk cerrahına gittik kesinlikle müdahale etmemize gerek yok sadece daha fazla kapanmaması için her altını açtığında kontrol edin dedi ve krem bile vermeden kızımı da ağlatmadan bizi gönderdi.Şimdi öteki doktorun şak diye müdahale etmesimi doğru yoksa bu şekilde kalmasımı doğru bayağı bir soruşturdum.Tamamen kapanmadığı sürece acil müdahale gerektiren bir durum değilmiş.İlkinde Ela yı boşuna korkutmuş olduk emin değilim ama belkide o günden beri çocuk hastane kapılarını daha görür görmez ağlamaya başlıyor.Ela daki son durum hala az birşey kapalı ve her zaman kontrol ediyoruz.

Korkulcak birşey değil fakat çok fazla kişinin bilgiside olan bir konu olmadığı için doktor kontrollerinde  doktorunuz bezini çıkartıp kontrol etmiyorsa mutlaka uyarın.Farkedilmezse ve tamamen kapandığın da çişi dışarı çıkamadığı için idrar yolu enfeksiyonu olacaktır.

Çocuklar sayesinde insan aklına bile gelmeyecek herşeyi öğreniyor fakat belirtmek isterim ki bunlar tamamen kendi tecrübelerim tıbbi yardımda bulunuyormuş gibi olmak istemem :)

Sevgiler..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 yorum:

  1. Gecmis olsun.
    Hic duymamistim.Islak tuvalet mendili kullanimi aslinda büyük kücük herkes icin saglikli degil,pek tavsiye edilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm valla bende hiç duymamıştım pişik kreminden ıslak mendile kadar hersey sebep olabiliyormus genetikte olabiliyormus bunuda yeni ögrendim.

      Sil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe