22 Ara 2014

Elveda Biberon


biberon bıraktırma

Biraz geç kalmış bir yazı bu çünkü biberonu bırakalı 1 ayı geçti.

Uykularını düzene koymamız için gece beslenmesini bırakmamız önerilmiş açlıktan ölmeyeceği söylenmişti.

Biz aylarca emzik bırakma sancısı çekmişiz bunumu bırakamayacağız diyerek kalkışdım bu işe.Abimizden kalan renkli pipetli bardaklarımız vardı.Normal de yatağına yatırırken süt vermez gece 12 de uyurken biberonla sütünü verirdim.Gece de 2 gibi yanımıza yatar bütün gece ne kendini uyuturdu ne bizi.Birde sabah 06:00 gibi yine biberonla sütünü veriyordum.Yat kalk yaparken sabahları eşim de bende üzerimizden tır geçmiş gibi kalkmaya başladık.

Şimdi uyku saatine göre yatmadan önce bardakla süt içme teklifinde bulunuyorum abisi içiyor diye oda içiyor hiçte arıza çıkarmadı.Bardakla sütünü içip yattı yattığında da sütü hiç aramadı çünkü gece sütünü saat 12 de farketmeden uyku halindeyken içiyordu.

İlk hafta gece 4-5 gibi uyanıp süt istedi onun yerine kızsada pipetli suluğu ile su verdim.Sabah 7 den önce uyandığın da su ile idare ettik.7 den sonra uyanırsa çok rahat oldu direk yine bardakla sütünü verdim.Gece artık süt vermeyeceğimi iyice anlamaya başlayınca gece 02:00 kalkıp yanımıza gelmek istemeyi de kesti.Haftaiçi tüm ahali zaten 7 de kalkıyoruz.Fakat haftasonu 07:00 de kalkmak gerçekten bana zor geldi fakat Ela biberon aramayıp bardakla sütünü içtiği için sorun etmedim.Benim için önemli olan saat başı kalkmadan deliksiz uyumasıydı.Bunu da biberonu bırakarak sağlamış olduk.

Arada bir bibeyonnn diye bağırsa da süt içeceği zaman direk bardağını gösteriyor.

Gariptir ki emzik bırakarak bozulan uyku düzenimiz çok şükür gece beslenmesini bırakarak düzene girdi.Gerçekten artık sabaha kadar deliksiz uyuyor ilk zamanlar sütten umudu kesince su diye uyandı fakat artık oda kalmadı.Uykuyu sevmeyen bir çocuğun gece deliksiz uyumasını başardığım için ne kadar mutlu olduğumu anlatamam.Çünkü çocuklar en büyük besini uykuyla alırlar ve Ela normalin çok çok altında uyuyordu.Şimdi bir nebze olsun düzene girdi.

Özellikle bu geçiş dönemlerin de fazlasıyla uykusuz kaldık ama azimle herşeyin üstesinden geldik.İnat bu çocuk deyip vazgeçmemek gerekiyor.Diş çıkarma dönemin de bu düzen tekrar bozulacaktır ama unutmamak gerekir ki hepsi geçici dönemler sadece biraz sabretmek gerekiyor.

Şuan tek problemimiz var oda ;yatağına babasının yatırmasını istiyor ve 40dk gibi bir süre adama sırtını kaşıtıyor onu da babası masaj yapa yapa kendi alıştırdı şimdi nasıl vazgeçirecek kara kara düşünüyor evet o düşünüyor çünkü uykuya geçişte beni değil ısrarla babasını istiyor.Uyumadan bırakıp çıksa hiç susmamacasına ağlamaya başlıyor uyku eğitimin de 1 yaş üzerini çocuğu ağlatmak sağlıklı değil bu durumada başka bir çözüm bulacağız.

2 yaş sendromuna girmeden emzik ve biberonu bıraktıracağım diye kendime söz vermiştim.Çok şükür öyle de oldu.Ve emzik bırakırken yaşadıklarımızdan sonra biberonu bukadar kolay bırakmamız beni çok çok rahatlattı.Darısı tüm annelerin başına :)

sevgiler.. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 yorum:

  1. gözünüz aydın o zaman canım :) Ela da siz de rahata ermişsiniz.. Baba da bulur artık bi çaresini.. Bizim Ela da emziği bıraktı ama biberonu hala bırakmadı. günde 2 kez süt içiyor o da uyumadan önce ve uyanınca. siz çok erken kalkıyorsunuz Ela en erken 8 gibi ayakta oluyor en geç 10.. 10 da kalktığı zaman öğle uykusu uyumuyor akşam da 7-8 gibi sızıyor. her çocuğun bünyesi farklı. 3 yaşa girmeden bıraktırmayı düşünüyorum biberonu bakalım..
    öpüyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm gece uykuları çok bozuktu Elanın ondan erkenden bıraktırdım çok şükür deliksiz uyuyor artık :) sabah anneanneye gittigi için erkenden yollardayız biz :) optummm cnm

      Sil
  2. Gözün aydın Gülşah.
    Büyük kızım beni hiç zorlamamıştı. Ama Ela lar arıza çıkarmazsa olmaz di mi :D
    Bakalım bizi neler bekliyor?
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol cnm büyüklerde sorun yok ama Ela lar arıza malesef :) korka korka denedim resmen :) darısı basınaaa

      Sil
  3. çok güzel olmuş gülşah. planladığın gibi gerçekleşmiş süreç. sevindim senin ve ufaklığın adına. bu arada bloğun yeni hali de çok güzel olmuş. çok ferah. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  4. Benden de gözünüz aydın, sancılı da olsa her şey zamanla rayına oturur. :)

    YanıtlaSil
  5. Gözünüz aydın biberon bırakma sırası bizde inşallah :)

    YanıtlaSil

Okuduysan ses ver ;)

Bumerang - Yazarkafe